Galantusz Grafika

Arculattervezés

 

Grafikai tervezés
Slide
Az arculat fontossága
A maradandó benyomás erőteljes vizuális márkatudatosítással kezdődik.

A márkaneve olyan vizuális elemek halmaza kell, hogy legyen, amely befolyásolja az emberek megítélését a márkája iránt

Hogyan hozhatunk létre céges arculatot

Mi az a márka?

Az interneten a trendek elég gyorsan változnak. A márkákát gyorsan fel lehet építeni, de ugyanolyan gyorsan le is lehet rombolni. A sikeres márka hosszú élettartamú, és elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az aktuális piaci trendekhez és a piac új elvárásaihoz.

Fontos az arculat

Az arculat túl mutat a logón. Az arculat azt jelenti, hogy mások hogyan érzékelik az üzletét és mit gondolnak, amikor kapcsolatba kerülnek a cégével.

Tehát az arculat az, ami megkülönbözteti a cégét, más hasonló profilú cégtől. Így az arculat nagy szerepet játszhat abban, hogy miért vásárol egy potenciális ügyfél Öntől és nem a versenytárstól.

 Hogyan tegyünk maradandó benyomást?

A márkanév egy olyan vizuális elemek összessége, amely befolyásolja az emberek érzelmét a márkájáról. Ezért fontos, hogy az ügyfél elé táruló látvány egységes legyen és vonzó.

Vállalkozása minden vizuális elemét úgy kell megtervezni, hogy egyértelműen, következetesen kommunikálja az arculat, a cég értékeit. Ez magában foglalja a logót, a színpalettát, a tipográfiát, a képeket, a csomagolást, a webhelyét, a közösségi médiát, a nyomtatott médiát és minden egyéb vizuális kommunikációt az összes marketinges termékkel együtt.

Öt lépésben álló folyamaton keresztül bemutatjuk, hogyan lehet olyan erős arculatot létrehozni, amellyel a célközönséget meg lehet nyerni:

Az arculat felfedezésének fázisa

Mielőtt hozzánk fordulna, tisztázza magában az arculatának szerepét. Tisztázza, hogy mit képvisel a cége, és hogyan szeretné elérni azt a célt, hogy maradandó nyomot haddjon az ügyfeleiben. Tisztázza, mi célból hozta létre cégét, és milyen problémákat old meg általa.

Tudassa velünk, hogy milyen érzelmeket szeretne kelteni az ügyfeleiből. Ne feledje, hogy az emberek érzelmekkel vásárolnak, majd később „logikával” igazolják döntésüket. A vizuális inger kulcsfontosságú része a közösség érzelmi összekapcsolódásának az arculatúval.

Minél részletesebb információt tud adni terveiről, mi annál pontosabban tudjuk behatárolni arculatának hatékonyságát.

Az arculat kutatási szakasza

Az új arculat létrehozásához hasonló megközelítésre van szükség az új vállalkozás elindításához. Ez azt jelenti, hogy a kutatási szakasz kritikus jelentőségű annak biztosításában, hogy arculata, márkája egyedi legyen és hatékonyan megálja a helyét a versenyben.

Ha megkaptuk az első pontban leírtakban szereplő információkat, akkor elkezdjük elemezni a versenytársak webhelyeinek és közösségi médiaplatformjainak kutatását. Ez biztosítja, hogy a márka identitása valóban egyedi és NE hasonlítson a versenytársaihoz.

Ezzel párhuzamosan a célközönség elemzése, szokásai is fontosak.

Ne feledje, a cél egy olyan márkatudatot hozzunk létre, amely felkelti a célközönsége érdeklődését, így minél többet tudunk a vásárlói közegről, annál inkább képesek vagyunk olyan vizuális jelenlétet létrehozni, amely valószínűleg vonzó lesz az adott közönség számára.

A kialakult képről már egy-két vázlatot tudunk készíteni, ami lényegében képek, textúrák, minták, színtársítások, tervezési stílusok, elemek és betűtípusok összesége lesz.

Az arculat ilyen típusú vázlatai kulcsfontosságú tervezési eszköz az arculat általános stílusának, esztétikájának és vizuális nyelvének meghatározásához.

Miután eldöntötte, melyik irány tetszik a legjobban, elkezdjük az arculat tervezését. 

Az arculat tervezési szakasza

Ebben a szakaszban kezdődik el a kulcsfontosságú elemek tervezése. A cél itt az, hogy minden elemet úgy alakítsunk ki, hogy tömören kiegészítse és a vizuális hatás miatt növelje arculata hatékonyságát. Egy új márka számára fontos, hogy a design kiemelkedjen saját egyedi megjelenésével, hogy arculata emlékezetessé váljon.

Meglévő arculat

Egy meglévő arculat frissítéséhez tisztában kell lennie azzal, hogy honnan indult az arculat, és milyen irányba kell tovább vinni. Biztosítani kell, hogy az új arculat ne okozzon zavart a meglévő ügyfelekben, ugyanakkor új ügyfeleket is csábítson. Tehát ha lehetséges, meg kell tartani a korábbi vizualitás egy részét, mint dizájnelemeket az új arculat kialakításánál.

Ez azt jelentheti, hogy a színeket, ikonokat vagy a támogató elemeket kell megtartani. Nem kell megtartani mindent, csak az legyen a lényeg, hogy a meglévő ügyfelek azonosulni tudjanak az új megjelenéssel.

Az arculat összképe ezektől függ leginkább

Slide
Az arculat design elemei

Az Ön vizuális arculata tetszőleges számú elemmel fejezhető ki, beleértve:

Lorem ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Etiam quis metus in enim congue ornare.

Logó, Színek, Tipográfia, Minta és textúra, Képek és fényképészet, Illusztráció és ikonográfia,
Elrendezés és kompozíció

Milyen felhasználási felületekben gondolkodik?

Fusce ipsum diam, consequat nec rhoncus ut, bibendum sit amet lorem.

Website Design, Social Media Reklám, Blog Post / Podcast Képek, reklám banner hirdetések, Point of Sale kijelzők, Marketing Flyers, Merchandise - polcszerviz, Írószerek, hirdetőtáblák, stb...

Ipsum dolor sit amet, adipiscing elit. Etiam quis metus in enim congue ornare.

Ha jelvényeket készít, ingeket nyomtat vagy hímez, korlátozásai lehetnek annak, hogy hány színt használhat, ezért logójának alkalmazkodni kell ahhoz, hogy megfeleljen ezen elvárásoknak is.
Sokkal jobb, ha egyszerű logó van egy részletes logó helyett, mert a közönség számára könnyebben megjegyezhető

 

Arculati kézikönyv

Ez egy olyan dokumentum, amely szabályokat tartalmaz a logó használatáról, a betűtípusokról és az online, valamint offline nyomtatáshoz használt színpaletta kódokról, elrendezési irányelvekről, képhasználatokról és még sok minden másról.

Az arculat kézikönyv célja az, hogy az összes tervezési és marketing anyag összefüggő megjelenését tartalmazza. Vagyis odaadhatja ezt a könyvet a különböző területen dolgozó kreatív szakembereknek, hogy ez alapján tervezzenek új anyagokat a cég számára, így az arculat mindig egységes, követhető marad.

Az arculati kézikönyv nélkül a különböző marketing és hirdetési platformok közötti következetlenség kockázata állhat fenn. Ha nem következetes, az arculat végül szakszerűtlennek tűnik, és elveszítheti varázsát, így arculata kevésbé megbízható benyomást kelthet.

Az arculati kézikönyvek ugyanolyan fontosak a kisvállalkozások számára, mint a nagyvállalkozásoknak. Ez olyan eszköz, amely segít a következetességben, és az szabályok betartásában. A következetesség az egyik legfontosabb pszichológiai mozgatórugó, amely befolyásolja az embereket a cselekvésre, ezért legyen alapos, amikor elkezdi megvalósítani az arculati elemeit.

A márka bevezetésének szakasza

Grafikai tervezés
arculat-03
A hatékony arculathoz

szinkronban kell lenni az arculati elemeknek

Reklám:

Minél következetesebbek a reklámok, annál nagyobb a bizalom Önnel szemben, ezért a TV-hirdetéseknek, óriásplakátoknak, promóciós termékeknek, nyomtatott hirdetéseknek, értékesítési pontoknak, eseményeknek stb. követnie kell az arculatára vonatkozó szabályokat.

Webhely és nyitóoldalak:

A webhelyen teljes mértékben érvényesülnie kell a márkanévnek. Honlapja az arculatának egyik legreprezentatívabb oldala, a vállalkozása központja, és a leendő ügyfelek véleményt alkotnak Önről, már itt.

Digitális marketing:

Mindennek, amit online csinál, következetesnek kell lennie pl.: e-könyvek, webes szemináriumok, podcastok, e-mailes marketingek, vizuális hirdetések, kampány célú hirdetések, blogbejegyzések, videók, diák, infografikák stb.

Az arculatot megvalósító eszközöket kifejezetten úgy kell megtervezni, hogy a potenciális ügyfeleknek legjobb arculati élményt nyújtsanak, amelyek minden marketinges szempontból következetesek. Ezek a szempontok olyan belépési pontokat jelentenek, melyek által az ügyfél kapcsolatba lép cégével, arculatával, mielőtt valamit vásárolna.

Grafikai tervezés
arculat-03
A professzionálisan megtervezett arculatok

gördülékenyek, vonzóak és zökkenőmentesen váltanak át egyik értékesítési pontról a másikra.

Közösségi média tartalma:

A közösségi média marketingje az eredeti vizuális tartalomról szól. Fontos, hogy márkája azonnal felismerhető legyen. Gondoskodnia kell arról, hogy a márka imázsa következetes legyen az összes közösségi oldalon. Ez magában foglalja a profilképeket, a reklámokat, a képeket, a videókat stb.

Nyomtatott média:

A prospektusok, felhasználói kézikönyvek, könyvek, katalógusok, névjegykártyák, publikációk, szórólapok stb. elősegítik a bizalom megerősítését.

Termékcsomagolás:

Még a termékeinek is részét kell képeznie a marketingnek. Az Ön által értékesített termékekre és azoknak a csomagolásaira is gondolnia kell.

Kérje ajánlatunkat, még ma!

Pin It
Kategória:

Kérje ajánlatunkat!

Grafikai szolgáltatáshoz, keres megbízható céget?

Akkor ne keressen tovább! Kérje szemékyre szabott ajánlatunkat!

Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 100 MB